Nu a oprit la semnal. Urmărirea a luat sfârşit după ce autoturismul s-a oprit într-un gard

 

Luni, 8 martie a.c., în jurul orei 00.40, polițiștii Postului de Poliție Pechea au observat un autoturism care circula pe o stradă din localitate.

Având în vedere că în intervalul orar 23 – 5 este interzisă circulația persoanelor, fără un motiv întemeiat, polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului, punând în funcțiune semnalele acustice și luminoase.

Conducătorul auto  nu a respectat semnalele de oprire, mărind viteza. La intersecția cu DJ 251, a acroșatul podețul din fața unei locuințe și gardul împrejmuitor al acesteia, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

Bărbatul în vârstă de 26 de ani,  aflat la volan a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Întrucât acesta prezenta o stare emotivă suspectă, specifică consumului de substanțe psihoactive, a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, în autoturism au mai fost identificate alte două persoane. Toți ocupanții au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.