Recomandări preventive pentru conducerea autovehiculelor în siguranță, pe timp de iarnă

 

Având în vedere condițiile meteorologice din această perioadă, pentru evitarea evenimentelor rutiere în trafic, polițiștii fac următoarele recomandări tuturor conducătorior auto care pleacă la drum:

– Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic! Echipați-vă mașina corespunzător și nu plecați la drum fără anvelope de iarnă, lanțuri și material antiderapant!

– Luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenție deosebită necesită și sistemul de ventilație- dezaburire al parbrizului și lunetei mașinii, elemente care trebuie să funcționeze foarte bine;

– Evitați să acționați brusc frâna și mecanismele de direcție, întrucât puteți derapa foarte ușor! Folosiți, cu precădere, frâna de motor! Pe porțiunile acoperite cu polei nu trebuie să virați și să frânați în același timp! Nu efectuați depășiri riscante!

– Circulați cu o viteză care să nu depășească 30 de kilometri  pe oră în localități, sau 50 de kilometri pe oră în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă!

 

IPJ Galaţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *