La volan sub influenţa alcoolului şi fără permis

Duminică, 14 iunie a.c., în jurul orei 8.30, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe o stradă din comuna Matca, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat de 58 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat alcoolscopic, rezultatul fiind 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În aceeași zi, în jurul orei 17.45, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Matca au depistat la volanul unui autoturism un bărbat de 35 de ani aflat sub influența alcoolului.

Acesta a fost oprit în trafic, în timp ce se deplasa pe o stradă din comuna Matca. Deoarece emana halenă alcoolică, având un comportament și o exprimare incoerente, a fost condus la sediul poliției. Aici a refuzat atât testarea alcoolscopică, cât și deplasarea la o unitate spitalicească, în scopul stabilirii alcoolemiei.

Mai mult, în urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere anulat de instanța judecătorească, din luna februarie 2020, ca urmare a comiterii unei infracțiuni la regimul rutier.

În cauză, a fost întocmit dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și refuzul prelevării de mostre biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *