Este bine să ştii dacă pleci la drum

 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, 26 decembrie 2019, la ora 7 nu erau semnalate drumurile naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă ca efect al manifestărilor meteo nefavorabile, nici ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 67C Novaci – Rânca (Transalpina), judeţul Gorj, restricție care va fi menținută pe toată perioada sezonului rece.

Pe autostrada A2 București – Constanța, din cauza unor denivălări apărute la partea carosabilă, pe calea 1 (București – Constanta) si calea 2 (Constanta – București) s-au montat indicatoare cu restricţie de viteza de 80 km/h și indicatoare cu „Alte pericole” până la remedierea situaţiei.

În județul Prahova, pe DN 1 Ploiești – Sinaia, la kilometrul 98+300 de metri (localitatea Băneşti) din cauza unei alunecări de teren (acostament afectat pe o lungime de aproximativ 10 m) circulația este restricționată pe banda 1 (sensul către Ploiești). Zona este semnalizată  corespunzător. Din această cauză se formează deseori coloane de autovehicule.

Se reaminteşte că a fost închis și tronsonul Rânca (kilometrul 34+800, județul Gorj) – Obârșia Lotrului (kilometrul 59+800, județul Vâlcea) al DN67C (Transalpina).

Circulația rutieră rămâne închisă pe DN7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) până la kilometrul 130+800 de metri (Cabana Bâlea Cascadă, județul Sibiu), în conformitate cu regulamentul de funcţionare a drumului naţional şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment.

Se recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigurare şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcțiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate.

Pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *